maj 2, 2017 admin

Endagslinser – Vilka är fördelarna?

Som de flesta vet så finns det en del olika typer av kontaktlinser som alla har olika tillvägagångssätt gällande hantering. Dessa inkluderar endagslinser, månadslinser och tvåveckorslinser. Vilken typ som passar bäst för just dig beror helt enkelt på vad du föredrar och hur väl det går ihop med ditt schema.

I den här artikeln tänkte vi lyfta fram några fördelar vad som gäller Endagslinser Dailiesendagslinser. Inte för att vi påstår att dessa är det bästa valet utan helt enkelt för att förse er med mer information.

En typisk fördel med endagslinser är hur lätt det är med hygienen. Du behöver aldrig rengöra dessa eller köpa olika sorters linsvätskor att förvara de i. Efter en dags användande så tar du ut och slänger linserna bara. Både enkelt och tidseffektivt.

En annan fördel är att du inte behöver hålla så mycket koll på ditt linsschema. Det är lätt att veta när dagen är slut och du behöver aldrig kolla i kalendern efter nästa linsbyte.

Endagslinser kan vara bra om du har känsliga ögon. Då de byts ut ofta så hinner det inte bli lika mycket beläggningar och det minskar risken för allergiska reaktioner. Att du varje dag får ett par fräscha linser med jämn yta är också vänligare för ögonen.

Saker att tänka på när man använder sig av endagslinser

Då det kräver ett nytt par varje dag så kommer du behöva köpa linser ganska ofta. Då du behöver en lins till varje öga så krävs det ju 60 linser för en period om 30 dagar.

Om det är första gången du ska ha linser så måste du först till din optiker för en undersökning. Det är viktigt att du får rätt ordination. Vilken typ av linser du får beror till största del på vilka dina egna preferenser är. Optikern kan däremot hjälpa dig att väga för- och nackdelar så att du får ett så problemfritt användande som möjligt.

Här kan du se de populäraste endagslinserna.

Ta kontakt med oss

Har du några funderingar? Eller har vi missat något? Tveka inte att höra av dig!