augusti 6, 2017 admin

Resetips för personer med kontaktlinser

Nu under sommaren är det som vanligt väldigt många som är på semester. Kontaktlinser kan faktiskt kännas som lite av en börda när man är på resande fot. Därför ska vi i det här inlägget ta upp några enkla tips för att göra din resa smidigare.

Oavsett om du är i Amazonasdjungeln eller på Antarktis så försök se till att ha alla ögonvårdsprodukter du behöver med dig.Kontaktlinser under resa

Tips nummer ett.

Här följer ett vanligt scenario: Duktigt som du är kommer du ihåg att packa ner linsvätskan. Tyvärr råkar du lämna kvar den redan på flygplatstoaletten. Något som kan hända vem som helst.

För att undvika paniken som ingriper när man måste hitta ett ställe att köpa linsvätska på, ta med dig två flaskor från början. Det finns också flaskor framtagna för dig på resande fot i mindre storlek. Ta en titt under fliken Linsvätska för att hitta de bästa priserna.

Tips nummer två.

Fundera på om du ska köpa en särskild kontaktlinsväska. Så klart det fungerar att slänga i linsbehållaren och vätskan i din vanliga resväska men då kan de ta skada. Kitten som går att köpa är väldigt praktiska och små nog att ha i fickan eller handbagaget. I dessa finns allt du behöver, såväl spegel som sugverktyg.

Tips nummer tre.

Ta med dig receptinformationen för dina kontaktlinser. Detta är extra viktigt om du ska åka utomlands och särskilt om du inte kan språket. Förhoppningsvis behöver du inte den informationen under resan. Ifall du skulle göra det dock så underlättar det något enormt.

Tips nummer fyra.

Ta med dina glasögon. Även om du är en person som aldrig skulle lämna huset iklädd glasögon är det en bra idé att ta med dem. När du är utomlands kan du få nya ögonallergier som gör att du inte kan använda kontaktlinser. Då är det skönt att ha alternativet.

Att vara ute i världen kan vara stressigt nog. Det utan att få problem med sina kontaktlinser. Genom att följa dessa snabba tips så borde du klara dig från de flesta problemen du kan råka ut för i alla fall.

Ha en underbar resa!

Ta kontakt med oss

Har du några funderingar? Eller har vi missat något? Tveka inte att höra av dig!