Färgade linser

Är du sugen på att testa något helt nytt? Kanske har du tröttnat på din vanliga ögonfärg. Med färgade linser blir det möjligt att ändra din ögonfärg nästan obegränsat. Färgade linser finns både med och utan styrka vilket betyder att du kan få en helt ny look oavsett om du vanligtvis bär linser eller inte. Idag finns det många alternativ och du kan byta färg titt som tätt. Vill du ha gröna ögon på jobbet och blåa på kvällen är det inga problem alls. Det är bara att byta.

Eftersom att det nu finns mängder av färgade linser utan styrka kan vem som helst använda sig av det. Oavsett om du har ett synfel du behöver korrigera eller inte.

Marknaden för denna typ av linser växer i snabb takt. Det är många som vill ha lite variation nu när det är möjligt. Det finns olika sorter och de vanligaste kallas för Tinted och Opaque. Tinted linser släpper igenom en del av din naturliga ögonfärg och passar klockrent för dig som bara vill betona din nuvarande färg. Opaque linsen är däremot heltäckande och med dessa kan du komma åt en mängd dramatiska utseenden om du så vill det. Självklart kan du också använda Opaque linser för att få en ny fräsch färg på ögonen.

Färgade linser med styrka

Vill du en annan ögonfärg men behöver korrigera ett synfel så ska du använda färgade linser med styrka. De finns både som endagslinser och månadslinser och har samma egenskaper som andra kontaktlinser.

Skötseln sker på vanligt sätt. Alltså likadant som du skulle göra med dina vanliga kontaktlinser. Något att tänka på om du vill förhindra att linsens färg bleks är att använda linsvätska som inte innehåller väteperoxid.

 

 

Ta kontakt med oss

Har du några funderingar? Eller har vi missat något? Tveka inte att höra av dig!