Billig linsvätska på internet

För dig som inte använder sig utav endagslinser är linsvätska oerhört viktigt för skötsel och hantering av linser. Man kan hitta billig linsvätska för desinfektion, förvaring, rengöring och sköljning.

Ifall man vill hålla sig borta från diverse infektioner och inte skapa onödigt slitage på linserna är det otroligt bra att göra rent sina linser regelbundet. Rengöring med linsvätska dödar svamp, bakterier och virus. Det får även bort beläggningar som uppstår på linsen. Om man missköter sitt linsanvändande finns det en risk att drabbas av akantamöberatit, en oerhört sällsynt sjukdom i Sverige. Ankamöban finns i kranvatten och därför ska man inte tvätta varken linser eller linsdosor med kranvatten eller saliv.

Alla linser som ska användas flera gånger måste desinfekteras samt rengöras mellan omgångarna med en särskild linsvätska. Dessa vätskor hjälper också till med att bevara kvaliteten, skärpan och fuktigheten på kontaktlinserna. Idag finns det väldigt många olika linsmaterial på marknaden och därför är det smart att tänka på vilken linsvätska som ska användas till just dina linser. Vissa fungerar bättre än andra beroende på materialet linsen är tillverkad av.

Skötsel av linser

Genom att regelbundet sköta om sina linser med linsvätska blir risken att drabbas för infektioner eller andra problem minimal. Tänk också på att du behöver olika vätskor beroende på om du har hårda eller mjuka linser.

Är det första gången du ska använda linsvätska bör du konsultera med din optiker först om vilken typ som är bäst för dig att använda. De är som tidigare skrivet designade för att uppfylla olika ändamål för olika typer av linser. Ett exempel på detta är exempelvis två olika varianter där den ena billiga linsvätskan lämpar sig för att sätta in linsen direkt efter rengöring medan den andre kräver sköljning och neutralisering före detta. Om det är så att du känner osäker på vilken du ska välja så är det smart att fråga en legitimerad optiker först.

Ta kontakt med oss

Har du några funderingar? Eller har vi missat något? Tveka inte att höra av dig!