No products found

Proclear kontaktlinser

Proclear är en rätt ny serie framtagen av CooperVision. De är världens första biokompatibla kontaktlinser. Den unika tillverkningsmetoden, klockrena formen och de innovativa aktiva ämnena är i framkant på linsmarknaden. Linsfamiljen använder sig av materialet PC (fosforylkolin). PC är ett organiskt material som hittas i växter, djur och människor och därför accepterar kroppen det helt problemfritt. Ämnet används förutom i kontaktlinser även vid transplantationer och bypassoperationer.

En annan fördel med materialet är att det inte har någon elektrisk laddning utan är neutrala. Detta hjälper till att minska protein- och lipidavlagringar på linserna avsevärt

Fosforylkolinet är otroligt skonsamt och binder fukt riktigt bra. Detta är möjligt då materialet accepteras så enkelt av kroppen. Därför kan du använda dessa linser från morgon till kväll utan att irritation uppstår. Klockren komfort med andra ord. Detta hjälper ocksp synen att bli så skarp som möjligt oberoende av ljus.

Då dessa linser är väldigt populära så säljs de under ett flertal olika namn. Det är exakt samma vara men vissa kedjor säljer de under namnen: Medisoft och iWear.

Hitta de bästa priserna

Lägre priset behöver inte betyda att kvaliteten släpar efter. I linsmarknaden så måste varorna göra sitt jobb oavsett vad priset är. Alltså får du ofta lika bra linser oavsett vad du betalar.

Dock kan det vara bra att tänka på att du kan spara oerhört mycket pengar genom att inhandla dina kontaktlinser på nätet istället för hos en optiker. Detta är för att nätbutikerna inte alls har samma omkostnad i fowm av centrala lokaler och personal. Paketet som landar i postlådan är däremot samma som du hade fått i en fysisk butik.

Ta kontakt med oss

Har du några funderingar? Eller har vi missat något? Tveka inte att höra av dig!